ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК!

Защитникът на ЦСКА Сейни Санянг не попадна в националния тим на Гамбия, но това го отърва от големия кошмар в Мароко. В петък към 23 часа местно време „скорпионите“ преживяха ужасяващото земетресение от 6,8 по Рихтер в Маракеш, отнело живота на над 2000 души. Толкова са и ранените, има и много хора в неизвестност.

WINBET – персонални бонуси всеки ден! (18+)

В гамбийския отбор няма пострадали, а както вече се писа – сред играчите са защитникът на Лудогорец Сонко Сундберг и вратарят на Локо София Бабукар Гай.

Въпреки земетресението, Гамбия игра срещу Конго снощи последна квалификация за Купата на африканските нации. Тя се състоя именно в Маракеш и завърши 2:2. Равенството прати гамбийците на финалите. За тях титуляри бяха Бабукар Гай и Сундберг.  За Конго пък единия от головете вкара бившият халф на Берое Гаюс Макута.

Защитникът на ЦСКА Санянг е отпаднал в последния момент от разширения състав на Гамбия. Така дебютът му в мъжкия тим на неговата родина се отложи. 20-годишният ляв бе част от младежката гарнитура до 20 години на страната, с която участва на Купата на африканските нации и световното първенство в Аржентина през тази година. Именно там Санянг блесна и ЦСКА го привлече.