Победа с отбелязване на шест гола в реванша с ПСЖ си пожела треньорът на Барселона Луис Енрике на пресконференцията преди мача с парижани тази вечер. 

Французите победиха с 4:0 в първия двубой с по две попадения във всяко полувреме, а Барса ще трябва поне да повтори резултата, за да се надява на продължаване напред. Ако тимът на Унай Емери вкара гол на "Камп Ноу", Меси, Суарес, Неймар и компания ще имат нужда не от пет, а от шест попадения.

Стадионът на Барса вече е виждал изразителни победи, а осем резултата през този сезон дават основание за оптимизъм. С по 7 гола от "Камп Ноу" си тръгнаха Еркулес (7:0) и Селтик (7:0), шест инкасира Спортинг (Хихон) (6:1), пет - Селта (5:0), Лас Палмас (5:0), а четири - Борусия Мьонхенгладбах (4:0), Манчестър Сити (4:0) и Депортиво Ла Коруня (4:0).

В тези срещи (8 мача) Меси се отчете с 12 гола, Луис Суарес и Арда Туран по 7, Неймар с 4, Рафиня и Ракитич с 3, Пако Алкасер - 2, Юмтити, Иниеста, Видал и Дин по 1.

Треньорът Луис Енрике пък има 27 победи начело на Барса на "Камп Ноу" с резултат, позволяващ обрат от 0:4. Сред тях са и последните два мача на Барса, в които каталунците победиха Спортинг Хихон с 6:1 (1 март) и Селта с 5:0 (4 март).

РЕЗУЛТАТИ, ПРОГРАМА И КЛАСИРАНЕ В ШАМПИОНСКАТА ЛИГА