Понеделник по принцип е кофти ден. Хората не го долюбват, защото е началото на новата работна седмица и до уикенда има цели 5 дни. Феновете на Съндърланд обаче имат още една причина да мразят този ден.

Именно в понеделник тимът ще домакинства на Сток Сити, а привържениците чакат мача със свити сърца. Защо? Защото в последните 11 години Съндърланд не е печелил двубой в понеделник.

Последната им победа е толкова отдавна, че едва ли някой ще се сети за името на автора на гола, донесъл трите точки. А той е Клаудио Рейна. Мачът е на 1 април 2002 година и Съндърланд побеждава като домакин Лестър с 2:1.

От тогава насам тимът има 17 мача без победа, но за сметка на това има доста тежки поражения. На три пъти губи с 0:3, като две от пораженията са нанесени от Манчестър Сити, а другото е от Арсенал. През 2006 година Нюкасъл печели понеделнишкото си домакинство с 4:1, на 9 април 2012 година Евертън бие Съндърланд като гост с 4:0, а точно преди седмица Астън Вила размаза "черните котки" с 6:1.

Статистиката показва, че за последните 18 мача в понеделник тимът има 1 победа, 7 равни, 10 загуби, а головата разлика е 13:38.