Снощи Реал (Мадрид) победи Малага с 2:1 на „Ла Росаледа”, но успехът на „кралския” клуб бе нещо очаквано. Мачът бе по-специален за халфа на гостите Иско, който акостира на „Бернабеу” именно от Малага.

Свикнали сме в повечето случаи, когато играч бъде продаден в друг клуб, да бъде освиркван от феновете на бившия си тим, но не и Иско. 22-годишният испански национал бе изгонен в края на мача за втори жълт картон, а докато напускаше терена феновете на домакините бяха станали на крака, аплодираха го и скандираха „Иско, Иско” с онзи специфичен поклон и изпънати напред ръце. А той дори не е юноша на тима и има едва два сезона с екипа на Малага.

Всъщност това не е нещо ново за талантливия халф. Ако следите мачовете на Реал ще забележите, че най-често скандираното име е именно това на Иско. Феновете на „кралския” клуб показват повече любов към него отколкото към Роналдо или другите звезди. Дори привържениците на Барселона често изразяват симпатиите си към юношата на Валенсия и съжаляват, че халфът не е с екипа на каталунците.

Иско има куче на име Меси, а когато бе попитан защо го е кръстил така, той отговори „защото Меси е най-добрият футболист, а моето куче е най-доброто”.

В Испания често намират различни отговори на въпроса „Защо всички обичат Иско?”. Но повечето са, че той е един от най-големите таланти на страната, работлив и тих, раздава се в мачовете и винаги е привтелив и усмихнат. Медиите с радост отбелязват, че Иско показва стил и извън терена. Никога не се забърква в скандали, винаги е облечен добре и усмихнат, а в унисон с него е и приятелката му.