Засилени мерки за сигурност за мача с Динамо (Дрезден) предприе Енерги (Котбус), където през това лято премина българският национал Димитър Рангелов.
 
Източногерманското дерби е в първия кръг на новия сезон на Втора бундеслига, като двубоят е в петък (15 юли) от 19:00 часа.
 
Феновете на тима от Дрезден са известни с безредиците, които създават и това принуди тима от Котбус да ограничи броят билети, които всеки фен може да закупи.
 
Цената на пропуските е символична – по 1 евро. Всеки желаещ обаче може да купи само по два билета. Това се прави с цел, да се избегне попадането в един сектор на големи групи привърженици на двата отбора.
 
Билетите ще бъдат пуснати в продажба в понеделник, а в деня на мача касите няма да работят. За феновете на Динамо (Дрезден) ще бъдат отпуснати 3100 пропуска за сектора за гостуващата агитка.
 
Според информациите около “Щадион дер Фройндшафт” ще има засилено полицейско присъствие. Очакванията в Германия са, че мач между два отбора от бившата ГДР може да доведе до сблъсъци между феновете на двата тима./БЛИЦ