ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК!

Българският национал Алекс Петков получи сериозни похвали от треньора си в полския Шльонск (Вроцлав) Яцек Магиера. Това стана след победата с 3:1 като гост на Рушча Ниеполомице в мач от осмия кръг на местната Екстракласа.

„Алекс Петков, който наскоро игра за националния си отбор, е голяма находка за нас. Много съм доволен от представянето му. Още от самото начало със спортния директор знаехме, че това е трансфер на футболист, който при нас ще бъде твърд титуляр“, заяви 46-годишният Магиера.

Топ Коефициенти за Спортни Залози!

Петков игра цял мач за петата поредна победа на Шльонск. Успехът дойде след обрат, след като Ерик Еспосито вкара две дузпи след 82-ата минута. Домакините откриха с гол от 11-метров наказателен удар на Артур Крачун в 20-ата минута. Еспосито изравни в 82-ата и оформи крайния резултат в петата минута на добавеното време. Бурак Инце се разписа в 89-ата минута.

Тимът от Вроцлав оглавява временното класиране в шампионата с 16 точки. Рушча е на 15-а позиция със седем точки.

„Много труден мач, но очаквахме да бъде такъв. Не играхме добре през първото полувреме, но през второто демонстрирахме на какво сме способни. На почивката коментирахме какво трябва да се промени и след това заиграхме с друго темпо. Стигнахме до късен изравнителен гол, но след това вкарахме още два“, коментира Алекс Петков след мача.

Изтеглете мобилното ни приложение БЛИЦ СПОРТ ОТТУК!