Българският национал Кирил Десподов заслужено е засипван с похвали след страхотния мач в Австрия снощи. Бившата звезда на ЦСКА избухна с първия си хеттрик на клубно ниво. Десподов успя да се разпише цели три пъти за Щурм (Грац) при победата с 4:0 като гост на Санкт Пьолтен. Срещата бе от 12-ия кръг на австрийския шампионат. От началото на сезона Десподов имаше три асистенции, като това са първите голове на сметката му за Щурм в официални двубои. 

Както е известно, отборът от Грац е воден от бившия треньор на ЦСКА Нестор Ел Маестро. Десподов е преотстъпен на австрийския клуб от италианския Каляри.

Именно звездата на тима от Серия "А" Раджа Наинголан беше един от първите, поздравили Десподов след хеттрика му, видя БЛИЦ СПОРТ. 

Бившият белгийски национал, който игра в Интер и Рома, писа към публикацията на Кирил в "Инстаграм". Българинът му благодари, след което последваха още много поздравления от приятели, колеги и фенове.

В Астрия се изказват ласкаво за Десподов. Едно от местните издания пише, че той "най-накрая е върнал усмивката на лицето си.

Австрийското издание на "Скай спортс" отбелязва, че той е бил над-всички на терена и посочва, че успехът с 4:0 е най-сериозната победа за Щурм от 31 март 2018 година.

Winbet - победата е емоция! (18+)

"Kleine Zeitung" излиза със заглавие за мача: "Щурм празнува благодарение на Десподов".

"Каляри Нюз" също отрази страхотното представяне на футболиста си: "Нападателят, който е собственост на Каляри, успя да вкара хеттрик за Щурм".

"Кирил Десподов отново е с широка усмивка. Превърна се в главен герой в новото му австрийско приключение", допълва италианското издание.