Преотстъпването под наем на нападателя Демба Ба от Хофенхайм в Уест Хям се бави заради проблем със застраховка. Босовете на тима от Източен Лондон засега отказват да направят застраховка на играча срещу инвалидност, каквото е изискването на Хофенхайм, за да пусне Ба на “Ъптън Парк”.

Подобна застрахователна полица срещу инвалидност за период от половин година е на стойност от 1,16 милиона евро, които би трябвало да бъдат платени от “чуковете”. По-рано трансферът на Демба Ба в Сток Сити пропадна, след като 25-годишният сенегалец се провали на медицинските тестове.

Самият играч пък сам поиска да се махне от Хофенхайм още през този трансферен период, за да потърси нови предизвикателства. “Чувствам, че нещата в Хофенхайм не се развиват добре. Мечтата ми е да играя в Англия. Не искам по-висока заплата. Ако исках подобно нещо, щях да отида като наемник в Казан и щях да спечеля милиони”, сподели Ба, намеквайки за бившия си съотборник от Хофенхайм Карлос Едуардо, който миналата година бе продаден на руския шампион от 2009 година Рубин (Казан) за сумата от 20 милиона евро.

“Към момента никой не ми е казал да се прибирам в Германия”, допълва Ба, който е сигурен, че дори и да се върне в Хофенхайм сега, след половин година ще успее да премине в английски клуб. /БЛИЦ