Италианските футболни национали ще бъдат подложени едва ли не на казармена дисциплина по време на лагерите. На играчите се забранява до края на европейските квалификации да коментират каквото и да било в социалните мрежи. Повод за санкцията стана скандален пост в Twitter на защитника на Ювентус Леонардо Бонучи след инфарктната победа над Рома с 3:2 в дербито от Серия “А” преди дни. Бранителят написа към критиците: Wash your mouths out (Измийте си устите (със сапун).

Това предизвика веднага реакцията на ръководството на “скуадра адзура” Тийм мениджърът Леле Ориали предупреди играчите да престанат с коментарите. “Леонардо направи нещо глупаво и осъзнава, че е сгрешил, заяви Ориали пред репортери.

- Щом играчите стъпят на лагера в Коверчано, всякакво напрежение между клубовете трябва да бъде забравено. Определени коментари може да провокират напрежение, което не ни е нужно. Има неписано правило, но треньорът го повтори на старта.

Леонардо сгреши и признава това, а ние приветстваме хора, които се учат от грешките си. Ще е по-добре да избягваме използването на социалните мрежи, особено когато става дума за мачовете на клубните отбори. Когато сме тук, ние носим един екип и това ни обединява. Всеки извикан в национални, трябва да се съобразява с това." Италия е в една група с България в кампанията за Франция 2016.

Първите два тима от всички девет квалификационни групи се класират директно за финалите. Към тях автоматично ще се присъедини и най-добрият трети тим от квалификационните групи.


Нашата група "Н" за европейските квалификации