Аякс официално се раздели със старши треньора Морис Стейн взаимно съгласие, съобщиха от клуб. Той пое легендарния отбор през това лято, след като напусна Спарта Ротердам, като имаше договор до 30 юни 2026 с тима от Амстердам.

„Седнах с управителния съвет сутринта и продължихме разговорите по-късно следобед. Стигнахме до заключението, че това е най-доброто за Аякс, въпреки че съжалявам за това. Всеки, който ме познава, знае, че съм направил всичко възможно да върна Аякс на мястото, което приляга на този клуб, но не успях да го направя. Искам да благодаря на феновете и на хората, с които работих тук. Надявам се скоро Аякс отново да тръгне нагоре“, заяви Стейн пред клубния сайт.

Морис Стейн изведе Аякс в плейоф срещу Лудогорец и успя да елиминира българския шампион. Представянето на нидерландския гранд обаче се влоши и беше въпрос на време двете страни да прекратят взаимоотношения.

Аякс се намира на предпоследното 17-о място в Ередивизи, като след седем изиграни мача има само пет точки (една победа, две равенства и четири загуби). В Лига Европа амстердамци са с две равенства от два мача и заемат третото място в групата с АЕК Атина, Олимпик Марсилия и Брайтън.