Барселона продължава да затъва и да бъде неубедителен и при новия треньор Кике Сетиен. След двете минимални победи в първите два мача на новия треньор, дойде ред и на загуба. Валенсия победи каталунците с 2:0 на своя стадион и записа първи успех над испанския шампион у дома от 2008 година.

Максимилиано Гомес се превърна от грешник в герой за "прилепите". Той първо пропиля дузпа, но след това бе с основна заслуга за автогол на Жорди Алба и реализира второто попадение.

Валенсия натисна своя съперник още от първите минути и само добрите намеси на Тер Щеген спасиха Барселона от гол. „Прилепите“ получиха право да изпълнят дузпа още в десетата минута, когато Жерар Пике извърши нарушение в пеналта. Ударът на Макси Гомес обаче бе спасен от стража на каталунците. 

За цялата първа част Барса успя да отправи само един удар чрез Лионел Меси.

Winbet - на един клик разстояние! (18+)

В 49-ата минута Валенсия откри резултата. Гомес отправи неточен удар по диагонала, топката рикошира в тялото на Жорди Алба, излъга вратаря и влезе в мрежата. 

Единствено Меси опита да промени развоя на събитията, но неговите усилия бяха напразни. Вместо това всичко бе решено в 77-ата минута. Макси Гомес получи в наказателното поле и майсторски прати топката в далечния ъгъл за 2:0.

В последните минути домакините вкараха трети гол, но той бе отменен след намесата на ВАР.

Валенсия е без поражение вкъщи от 12 шампионатни мача, а победата на тима дава шанс на Реал Мадрид да измести от върха Барселона. Двата отбора в момента имат по 43 точки, но тима на Зинедин Зидан е с мач по-малко и в неделя гостува на Валядолид.