Четирима фенове на холандския тим Вилем II получиха присъди от съд в Бреда за обществено полезен труд и лишаване от свобода. Хулиганите пребиха фен на гостите по време на домакинството на тима от Тилбург срещу Фейенорд (0:2) и го изхвърлиха през оградата на сектора на терена. Пострадалият привърженик няма сериозни наранявания, но тогава срещата бе прекъсната от съдията за известно време.

Един от осъдените ултраси на Вилем II трябва да лежи зад решетките три месеца. Преди това той е изтърпял наказание за забрана да посещава стадиона на тима, а сега получава доживотна санкция да не пристъпва повече до съоръжението на отбора от Тилбург. Друг от провинилите е осъден на две седмици затвор, а останалите двама трябва да положат обществено полезен труд между 40 и 60 часа.

Изхвърленият на терена фен също бил арестуван след мача от полицията в центъра на града, след като не изпълнил заповед заедно с други четирима привърженици на Фейенорд незабавно да напуснат. Ултрасите търсели отмъщение в центъра на града за случилото се по време на мача.