Защитникът Брено напусна затвора и се завърна днес в Байерн, за да започне работа като помощник-треньор във втория отбор на баварците. Тази сутрин той пристигна в тренировъчната база на юношите на тима и имаше среща с треньора на втория тим на Байерн Ерик тен Хаг, на който ще асистира в бъдеще.

23-годишният бразилец изтърпяваше присъда, след като беше признат за виновен по обвинение за умишлен палеж на къщата си край Мюнхен през есента на 2011 година и осъден на 3 години и 9 месеца затвор. Брено обаче бе освободен само след 13 месеца зад решетките заради примерно поведение и гаранции на Байерн, че ще му осигури работа, която да покажа, че той може да бъде отговорен.

Брено няма активен професионален догоро с Байерн няма шанс да играе за тима на Хосеп Гуардиола, но ще помага на Ерик тен Хаг във втория отбор, с който ще може да тренира и да възвърне формата си преди затвора. Бранителят има подписан контракт с бившия си отбор Сао Пауло и ще се завърне там, когато ще получи разрешение.

„Чувствам се добре. Тези 13 месеца в затвора бяха тежки”, сподели Брено, който мечате да продължи кариерата си на професионален футболист.

Освобождаването на Брено от затвора не е окончателно, а пробен период, който да му помогне по-лесно да се върне към нормалния живот. Брено ще работи и тренира през деня, а всеки ден в 13:30 часа немско време ще се връща в затвора. Неговите адвокати са убедени, че през януари 2014 година ще бъде окончателно освободен с условна присъда.