В скромна среда ще отпразнува днес 63-годишния си рожден ден бившият президент на Байерн и настоящ затворник Ули Хьонес. Германската футболна легеда ще събере приятели и семейството си, за да отбележи празника.

"Билд" обаче не е сигурен къде точно това ще се състои - в Мюнхен или в неговата къща на езерото Тегернзее. Сигурно е, че той алкохол няма право да консумира.

Вечерта Хьонес ще трябва да се върне "зад решетките" в затвора Ландсберг, където излежава присъда при леки условия, получена за укриване на данъци. Така ще завърши ваканцията, която започна с пускане на свобода за коледните и новогодишни празници.

Припомняме, че Хьонес е осъден на 3 години и половина затвор заради укриване на данъци. Според законите в провинция Бавария за лишените от свобода 62-годишният бивш бос на клуба може още през януари да стане затворник, който да работи извън пределите на затвора. Той трябва само докаже, че има осигурено работно място. От Байерн вече се погрижиха, като му гарантираха шефския пост на ДЮШ.