Бразилската футболна звезда Робиньо получи пореден удар, след като деветгодишната му присъда за изнасилване на албанка беше потвърдена от Апелативния съд в Милано.

Във вчерашното решение е посочено, че 37-годишният бивш играч на Милан и Манчестър Сити се е опитал да заблуди разследващите с предварително уговорени показания.

Изнасилването на жената е станало на 23-ия рожден ден на Робиньо в нощен клуб в Милано през 2013 г., когато бразилецът е играч на „росонерите“.

През 2017 г. Робиньо и още петима мъже да осъдени. През декември 2020 г. решението на съда беше потвърдено, но той за пореден път обжалва.

Според „G1 Globo“ вчерашното съдебно решение означава, че бившият бразилски национал има 45 дни, за да обжалва пред Върховния съд на Италия. Той няма да влезе в затвора преди всички възможности за обжалване да приключат.

Робиньо признава, че е имал контакт с албанката, но това е било по взаимно съгласие. Той твърди, че неговите приятели също са имали сексуален акт с нейното съгласие. Един от тях – Рикардо Фалко, също получи потвърждение на присъдата си.

Ключовите доказателства за вината на бившия играч на Реал (Мадрид) включват и проследени телефонни разговори между Робиньо и приятелите му. В тях бившият футболист твърди, че жената е напълно пияна. Според адвокатите на бившия бразилски национал представените записи не са преведени коректно на италиански.