Легендарният украински футболист Александър Заваров коментира повиквателната, която получи за мобилизация в армията заради военната ситуация в родината му.
 
„Ще кажа само едно: Никога няма да воювам там, където живеят моето семейство и децата ми, където са погребани родителите ми. Така и напишете! Война в Украйна? Единствено искам да настъпи мир“, обяви Заваров пред медиите.
 
Призовки за явяване в армията са получили помощник-треньорът на националния отбор на Украйна Михаил Фоменко и селекционерът на юношеския тим на страната до 20 години Александър Петраков.
 
„Никакви подробности не мога да кажа, тъй като в петък се върнах в Украйна от Нова Зеландия. Там бях на жребия за световното първенство, на което нашият тим ще участва през лятото. Казаха ми, че имам повиквателна. Днес ще отида в военното командване, за да разбера за какво става дума и какво искат от мен. Ако не се явя, ме очакват пет години затвор. Дали участието на световно първенство може да ме освободи от мобилизация? За момента не мога да отговоря“, коментира Петраков.