Полската футболна легенда Збигнев Бониек реши да се кандидатира за президент на местната федерация по футбол, съобщи агенция ДПА. Бившата звезда на Ювентус е разочарован от представянето на националния отбор на европейското първенство, на което Полша беше домакин заедно с Украйна. Той има идеи за промени, а на изборите ще трябва да се пребори с друга митична фигура - Гжегож Лято.

Другите кандидати са Стефан Антковяк, бившият нападател Роман Косецки и Яцек Масиота.
"Полският футбол се нуждае от дълбоки и съществени промени, ние трябва да сме доволни, че Збигнев Бониек ще се кандидатира за президент. Това е много добра новина”, коментира Казимеж Грен, който е отговорник за регионалните структури на федерацията.

56-годишната икона на полския фубол  нито потвърди, нито отрече новината. Той ще съобщи своето решение на 25 септември, когато е крайният срок за обявяването на претендентите. Бонек беше кандидат и преди четири години, но тогава загуби именно от Лято. Бившият полузащитник от силния отбор на Ювентус през 80-те години беше със сериозен принос за двете Купи на Европейските шампиони през 1984 през 1985 г. Лато също е легенда от 70-те и 80-те години на миналия век, а след провала на отбора на Евро 2012 беше призоваван от медии, ветерани и общественост да напусне поста, но отказа. Бордът на федерацията също не се ползва с особена популярност и хората искат нови лица. Когресът е на 26 октомври.