Българският треньор на вратарите на китайския Гиджу Хънфън - Здравко Здравков говори за ситуацията с пандемията коронавирус, която постепенно се отдръпва от Китай.

Тимът му започва подготовка след два дни, когато изтича карантината и на българския специалист, и на останалата част от отбора. Вече няколко дни в Китай няма нови случаи на заболели с вируса COVID-19, което дава поводи за оптимизъм.

Winbet - победата е емоция! (18+)

"Тук всичко е подредено и е наистина наред. Намирам се на базата на нашия отбор. Все още не са дошли чужденците в нашия отбор, тепърва ще пристигат и ще влизат в карантина. Като преминат този период, ще се включат в тренировките, каза Здравко Здравков за БТА.

За момента няма яснота кои отбори ще играят мачовете си без публика, но ще има такива, които за да играят в първенството, трябва само да гостуват или да са на неутрални терени. Все още има райони в Китай, които са зона, опасна за посещения.

"Аз лично не се притеснявам. Не че можеш да си спокоен където и да е, но като гледам останалия свят, тука е идеално направо", заяви Здравков.

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА - ТУК!