Новият треньор на Милан Кларънс Зеедорф сподели, че основната му цел на първо време е тимът да заиграе добър футбол. той откровено призна, че не гледа класирането, понеже е твърде грозно за Милан. "Росонерите" са на 11-а позиция, а утре от 21:45 часа приемат Верона.

„Много съм щастлив да се върна у дома. Искам да работя и да предам част от моя ентусиазъм на играчите, което смятам, че ще бъде от фундаментално значение. Това бяха първите ми думи към отбора. Вярвам, че трудните моменти трябва да бъдат анализирани, но преди всичко от позицията как да разрешим проблемите, без да губим от качествата си. Този отбор определено не е показал истинското си лице, но такива неща се случват", сподели холандецът.

„В толкова голям клуб не може да има съмнения, че ситуацията няма да се върне към нормалното. Всичко зависи от това как работиш – с ентусиазъм, оптимизъм и желание да правиш това, което всички очакват. А именно – да играем футбол, да върнем феновете на стадиона и те да вярват в нашия стил.“

„По-лесно е да постигаш резултати, когато играеш добре. Гледал съм доста от мачовете на Милан до момента и съм убеден, че заслужаваме повече точки, отколкото имаме в момента. Знаем, че да гледаме таблицата в този миг е грозна работа, така че ще се опитаме да избегнем това. Най-важното е да върнем отборни дух, тъй като от известно време ситуацията е деликатна“, коментира Зеедорф.