Зденек Земан е на път да се завърне начело на Рома. За това намекна директорът на “вълците” Валтер Сабатини. Чехът беше треньор на “джалоросите” в периода 1997-99 г.
 
Работата на Земан начело на Пескара, който през изминалия сезон класира на първо място в Серия “Б” и спечели промоция за елита, не е остана незабелязана. 65-годишният специалист е основен претендент за наследник на Луис Енрике.
 
“До 3-4 дни ще обявим името на новия треньор. Говорихме с няколко специалиста. Един от тях е Марсело Биелса, но Земан има много големи шансове. Негово назначение ще означава някаква наследственост, тъй като той изповядва същия стил на игра като Луис Енрике”, обяви Сабатини пред “Гадзета дело Спорт”.
 
Валтер Сабатини допълни, че наставникът на Катания Винченцо Монтела все още е възможен вариант за треньорския пост.
 
В същото време самият Земан призна, че е разговарял с генералният мениджър на Рома Франко Балдини за потенциалното си завръщане в клуба.
 
“Истина е, говорих с Балдини. Обсъдихме много теми. В следващите няколко дни ще научим решението на Рома. Кога? Всичко зависи от ръководството на клуба”, заяви Зденек Земан.