Руският вицешампион Зенит започна новия сезон в Премиер лигата с победа с 2:1 над Краснодар като гост. Успехът на тима от Санкт Петербург дойде след гол от засада на португалеца Дани.
 
Бившият играч на “Левски” Жоазиньо игра цял мач за домакините, треньор на които е бившият наставник на “сините” Славолюб Муслин. Бившият футболист на Черноморец Марсио Абреу игра през второто полувреме.
 
Дани изигра важна роля и при двата гола за Зенит. В 22-ата минута той направи хубав пас към Александър Бухаров, който прехвърли вратаря Александър Филцов, но топката се удари в напречната греда. При добавката Виктор Файзулин се разписа на празна врата.
 
В 36-ата минута при разбъркване пред вратата на Краснодар и две последователни наубедителни намеси на вратаря Филцов Дани успя да прати топката във вратата. Попадението беше зачетено, въпреки че португалецът беше в засада.
 
Домакините върнаха едно попадение веднага след почивката. Марсио Абреу подаде на Вандерсон, който с глава прехвърли топката на Марсио Перейра и той от осем метра се разписа във вратата на Юри Лодигин.
 
РУСИЯ, ПРЕМИЕР ЛИГА, 1 КРЪГ
От 14 юли (събота)
Динамо (Москва) – Волга 2:2
Анжи – Локомотив (Москва) 2:2
Кубан – Рубин 1:1
От 15 юли (понеделник)
Ростов – Терек 2:1
От 16 юли (вторник)
Амкар – Том 2:0
Криля советов – Спартак (Москва) 1:2
Oт 17 юли (сряда)
Урал – ЦСКА (Мосва) 2:2
Краснодар - Зенит 1:2

КЛАСИРАНЕ: 1.Aмкар 3 т., 2.Зенит 3 т., 3.Спартак (Москва) 3 т., 4.Ростов 3 т., 5.ЦСКА (Москва) 1 т.) и др.