Шампионът Зенит направи домакинско 1:1 с ЦСКА (Москва) в последния мач от 17 кръг на руската Премиер лига. Това беше първата среща, която тимът от Санкт Петербург изигра пред празни трибуни. Наказанието от две срещи при закрити врати беше наложено заради невъздържаното поведение на феновете на тима по време на срещата с Динамо (Москва).
 
През първото полувреме двамата вратари Игор Акинфеев на гостите и Вячеслав Малафеев нямаха особена работа, въпреки че на Акинфеев спаси удар на Хълк от фаул. В 56-ата минута Зенит откри резултата. Ренат Янбаев намери Файзулин и защитникът отигра положението като чист нападател, пращайки топката в далечния ъгъл на Акинфеев.
 
Домакините продължиха натиска и пропуснаха няколко голови положения чрез Кержаков, Бистров и Дани. Шест минути преди края на мача ЦСКА (Москва) получи право да изпълни дузпа, след като Хубочан фаулира Дзагоев в наказателното поле. Расмус Елм беше точен при изпълнение на наказателния удар и донесе точката на “армейците”. В самия край на мача Зенит получи възможност да изпълни пряк свободен удар в близост до наказателното поле на гостите, но Кержаков стреля в стената.
 
След равенството ЦСКА (Москва) е лидер в класирането на руската Премиер лига с 40 точки, три повече от Анжи. Зенит е трети с 34 и има аванс от три точки пред Терек, Кубан и Рубин.