Зенит (Санкт Петербург) взе гостуването си на Алания с 3:2 в изключително зрелищен и драматичен мач. Шампионът изоставаше в резултата с 1:2, но показа характер и в крайна сметка се добра до трите точки. Нападателят Александър Кержаков пък се превърна последователно в антигерой за тима си и в спасител, след като първо изпусна дузпа, а в последствие реализира два гола.


Дори и без наказания Хълк Зенит натисна съперника в началото на мача. Владимир Бистров бе повален в наказателното поле, а съдията свири дузпа. Вратарят на Алания Гудиев парира удара на Кержаков, но притичалият Бистров вкара при добавката.

В 34-ата минута Алания изравни след като Хозин надскочи отбраната на Зенит и насочи топката в мрежата. Отново той изведе тима си на пред след перфектно изпълнение на пряксвободен удар.

В 70-ата минута Кержаков върна надеждите на Зенит след като се разписа от фаул. Това беше неговият 201 гол в шампионата на Русия.

Развръзката в мача дойде по уникално глупав за Алания начин. Съдията свири фаул в нападение на Зенит. Топката бе заложена пред наказателното поле, но вместо да я изрита силно към половината на съперника, играч на домакините съвсем леко чукна кълбото. Докато останалите футболисти на Алания се усетят какво става Зирянов притича, овладя кълбото, подаде на Кержаков, който с мощен удар оформи крайното 3:2.