Руският Зенит официално представи новия си треньор Андре Вияш-Боаш. Португалецът заменя на поста италианеца Лучано Спалети, след като подписа договор до лятото на 2016 г. Той поема треньорския мостик в тима от Санкт Петербург от Сергей Семак, който води отбора в два мача.
 
„С удоволствие приех офертата на Зенит, тъй като отговаря на личните ми цели и амбиции. Надявам се да постигна големи успехи с клуба. Първата ни цел е шампионската титла. Вярвам, че в оставащите девет кръга можем да станем шампиони“, заяви Андре Вияш-Боаш.
 
„Искам да благодаря задочно на Лучано Спалети, който ми е оставил много силен отбор. Освен това той оставя сериозна следа в историята на клуба. Надявам се и аз да имам подобен успех. В заключение искам да благодаря на Сергей Семак, който е провел кратка, но ползотворна работа с отбора. Това си пролича при победата над Борусия (Дортмунд) вчера“, допълни португалецът.
 
Андре Вияш-Боаш разкри и щаба, с който ще работи в Зенит. Той ще има двама асистенти – Луиш Мартинеш и Даниел Соуса, които бяха в екипа му и в в Тотнъм. Треньор на вратарите ще бъде Вил Коорт. Жозе Марио ще отговаря за физическата подготовка. Сергей Семак също ще продължи да работи с първия отбор. Поканен е физиотерапевт от холандския Витес.