Лидерът в руското първенство Зенит (Санкт Петербург) разгроми с 6:1 Сатурн в мач от 21-ия кръг на Премиер Лига. С хеттрик за домакините се отличи звездата Александър Кержаков. Головата фиеста започна в 25-ата минута с гол на Александър Кержаков, седем минути по-късно Дани отбеляза седмия си гол за сезона след точно изпълнена дузпа, а 180 секунди след това гостите от Москва вече бяха на колене след попадение на Данко Лазович за 3:0. Дмитрий Кириченко намали в последната минута на първата част за 1:3.

Кержаков оформи своя хеттрик в 54-ата минута, като за радост на феновете по трибуните резултатът бе вече 5:1 след общо седмия гол на нападателя. Спалети реши да даде шанс на своя сънародник Алесандро Росина, който замени героя на Зенит днес в 64-ата минута. В 83-ата минута бившият капитан на Торино оформи крайното 6:1 с първото си попадение за сезона.

Така Зенит от 20 изиграни мача има 15 победи и пет равенства, като тимът не познава поражението в руското първенство този сезон и с актив от 50 точки води със седем пред шампиона Рубин, който има и мач повече. Сатурн остана на 11-о място с 24 точки./БЛИЦ