Нов треньор ще изведе Зенит (Санкт Петербург) на първа тренировка за новия сезон. Това стана ясно, след като настоящият наставник - Аднре Вилаш-Боаш, отказа да поднови изтичащия си договор.

Португалецът пое отбора през 2014-а, като изведе тима до шампионската титла през миналата кампания. Преси старта на тази обаче проблемите за него започнаха, след като поиска да остане по-дълго време до семейството си в Португалия. Освен това той е противник на забраната за повече чуждестранни футболисти в местното първенство.

"В края на миналия сезон ръководството ми предложи нов договор. Аз обаче отказах и след края на настоящата кампания ще напусна клуба", заяви Вилаш-Боаш пред журналисти преди мача с ЦСКА (Москва) в събота.

"Едно обаче е сигурно - здравата работа ще продължи. Нуждаем се от точки, за да догоним отборите пред нас. Освен това ни предстоят мачове и в Шампионската лига, където искаме да се представим успешно."

"По време на трансферния прозорец опитахме всичко възможно, за да привлечем тези състезатели, които искахме. За съжаление не се получи."