Манчестър Юнайтед ще изпусне един от основните си летни трансферни приоритети, който е предпочел да рита за градския враг Сити.Защитникът на Атлетик (Билбао) Аймерик Лапорт, играещ и за френския национален отбор до 21 години, е определян като един от най-добрите млади бранители в Европа.

Спряганият за наследник на Луис ван Гаал на мениджърския пост - Жозе Моуриньо, е настоял младият играч да е един от първите му трансферни удари на "Олд Трафорд".

Освен Юнайтед, за подписа му се бореха Барселона и Реал (Мадрид), но испанският "Спорт" твърди, че обещаващият футболист ще е първи трансфер на Хосеп Гуардиола като мениджър на Манчестър Сити.

Атлетик няма желание да продава защитника си, които има над 100 мача за баския клуб, но "гражданите" ще отключат каузата за прекряване на договора му, възлизаща на 50 милиона евро.

Трансферът е желан от Гуардиола, който иска да промени защитата на "небесносините", след като наследи Мануел Пелегрини през лятото. Испанецът пробвал совалки и за привличане на бранителя на Евертън Джон Стоунс.

 Резултати, програма и класиране в Англия - ТУК !!!