От 9 до 15 юни в курортa Албена ще се състои квалификация по футбол в група „А” за класиране за финалите на европейско първенство за железничари, което ще се състои в Русия.

Определени са три квалификационни групи, като първите два отбора от всяка се класират за финалите. Отборите на Франция, като първенец на предишното първенство и Русия, като домакин, са двата отбора осигурили участието си.

В група „А” участват отборите на домакина България, както и Дания, Словакия, Казахстан и Азербайджан. В групата ще се играе всеки срещу всеки, като първите два отбора се класират за финалите. Жребият ще бъде изтеглен на техническата конференция на 9 юни. Срещите са от 10 до 14 юни, съобщиха от пресцентъра на Албена.

За първи път в първенство ще участва Азербайджан, които е член на Международната спортна организация на железничарите в Европа от 2012 г.

Главен съдия на турнира е Георги Камишев - зам.-председател на дисциплинарната комисия на БФС, а главен секретар - Костадин Костадинов. Двама от съдиите ще бъдат международни - Ивайло Стоянов и Георги Кабаков.