Жена попречи на Каспер Шмайхел да се срещне с Валери Божинов. Както е известно, двамата са бивши съотборници в Манчестър Сити. Датският вратар и българският нападател трябваше да се срещнат на 12 октомври по време на квалификацията за Мондиал 2014 между България и Дания.
 
Валери Божинов попадна сред извиканите от Любослав Пенев за двубоя на стадион “Васил Левски”, а Каспер Шмайхел беше сред избраниците на Мортен Олсен. Приятелката на датчанина Стине Гилденбранд настояла той да остане в Копенхаген и да не бъде част от националния отбор в предстоящите мачове на “червения динамит” срещу България и Италия.
 
Причината за това е, че в средата на октомври блондинката ще роди второто им дете с 25-годишния страж на Лестър. Първият им син се роди на 6 ноември 2010 г. и по този начин датската легенда Петер Шмайхел стана дядо на 46-годишна възраст.
 
Видял се в чудо, селекционерът на Дания Мортен Олсен извика Йеспер Хансен от Нордселанд за трети вратар. Както е известно, другите двама играчи на вратарския пост в състава на “червения динамит” са Андерс Линдегард от Манчестър Юнайтед и Стефан Андерсен от Евиан.