Вратарят на Милан Майк Менян използва една от социалните мрежи, за да пусне послание срещу расизма. 26-годишният страж стана жертва на дискриминация по време на загрявката за дербито с Ювентус от четвъртия кръг на Серия А в неделя. Тогава феновете на торинския гранд обиждаха французина на расова основа.

"Докато гледаме на случилото се като на изолирани инциденти, историята ще се повтаря отново и отново. Какво очаквате да кажа? Че расизмът е лош, а тези фенове са глупави? Не е това. Нито съм първият, нито ще съм последният играч, който преживява това. Как да преборим расизма на стадионите? Ефективно ли е това, което правим? Намирам се в клуб, който прави всичко възможно срещу дискриминацията". 

"Но трябва да положим още усилия срещу това явление, което е много по-голямо от футбола като цяло. Знаят ли хората, които вземат решения, какво е за нас и семействата ни да ни третират като животни? Как да обясня, че това се случва през 2021 година? Аз не съм жертва на расизма. Аз съм Майк, изправен, черен и горд. Докато имаме трибуна и гласът ни се чува, ще продължаваме да го правим, за да променим ситуацията", написа Менян.