ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК!

Украйна официално бе изключена от съвместната кандидатура с Испания и Португалия за домакинство на Световното първенство по футбол през 2030 година. ФИФА взима това решение, след като беше публикувано дисциплинарно досие, образувано от украинската администрация срещу президента на местната федерация – Андрий Павелко. В Киев пък вече са бесни и сипят пепел и жупел след решението Мароко да заеме мястото на Украйна като кандидат да приеме най-големия футболен форум в света.

Крал Мохамед VI също обяви, че Мароко ще участва заедно с Испания и Португалия в обща кандидатура за домакинство на Световното първенство по футбол през 2030 година. В съобщението от монарха се казва, че неговата страна е кандидатът на съюза „между Африка и Европа , между севера и юга на Средиземноморието и между африканския, арабския и евро-средиземноморския свят“.

WINBET – най-голямото разнообразие от игри и джакпоти! (18+) 

„Това също така ще бъде кандидатура, която ще събере най-доброто от страните и демонстрация на съюз от гений, креативност, опит и ресурси“, се казва още в изявлението, прочетено от мароканския министър на образованието и спорта Чакиб Бенмуса.

Кандидатурата за Мондиал 2030 първоначално включваше Испания, Португалия и Украйна. Дисциплинарното досие, образувано от украинската администрация срещу президента на федерацията Андрий Павелко обаче предполагаше, в съответствие с правилата на ФИФА и УЕФА, че Украйна няма да бъде допусната да се кандидатира.

Освен това още две кандидатури се борят за правото да организират Световното: Саудитска Арабия, заедно с Египет и Гърция, както и Уругвай, Аржентина, Парагвай и Чили.

Според съобщения в медиите, дори непоследователността на законите на страната по отношение на ЛГБТ общностите не е повлияла на решението на ФИФА да включи Мароко. Уточнява се, че африканците ще се нуждаят от 16 милиарда долара за изграждане на нова инфраструктура.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram
Присъединете се в канала ТУК