Турската футболна федерация наложи сериозни наказания заради масовото сбиване на дербито между Галатасарай и Фенербахче (2:2) преди седмица. Тежка санкция ще понесе легендарният треньор на „Джим Бом“ Фатих Терим. Императора няма да може да води тима си за седем мача. Той е наказан заради обиди към съдията Фират Айдънус и за коментарите му след мача.

Асистентът на Фатих Терим Хасан Шаш е няма да може да стои на пейката в продължение на осем срещи на тима. Бившият турски национал е санкциониран заради нападение и опит за физическа саморазправа с хора от треньорския щаб на Фенербахче.

Баду Ндиайе, който получи червен картон заради сбиването, е лишен от състезателни права за пет мача. Бившият играч на Левски Гари Родригес е наказан за три срещи, а Райън Ндонк няма да играе в шест двубоя на Галатасарай.

Роберто Солдадо и Жаилсон от Фенербахче, които също получиха червени картони след сбиването, също отнесоха сериозни санкции. Солдадо няма да играе в шест мача, а съотборникът му е със спрени права за осем срещи.

Двата отбора ще понесат и сериозни финансови глоби. Фенербахче се представя слабо от началото на сезона и заема 15-о място с 10 точки. Галатасарай е втори с 20.