Старши треньорът на Бенфика Жорже Жезус се появи спокоен на задължителната пресконференция преди финала в Лига Европа срещу Челси. През уикенда лисабонските "орли" загубиха голямото дерби на Лига Сагреш срещу Порто и на практика отстъпиха шампионската титла на съперника.

Треньорският щаб на Бенфика обаче направи всичко възможно, за да вдигне играчите преди сблъсъка със "сините" от Лондон. Сега всичките им мисли са насочени към спечелването на втория по престиж европейски трофей. За последно Бенфика триумфира с евротрофей през 1962 година, а оттогава загуби пет поредни финала.

"Да спечелим Лига Европа би било много важен момент в клубната история на Бенфика. Това ще е огромен морален допинг за всички футболисти, треньори и ръководители. Чудесно е, че стигнахме до финала, но още по-хубаво ще е да зарадваме привържениците си с победа. Свикнали сме да играем под голямо напрежение, защото във всяко състезание, в което участваме, се стремим към крайния успех. Това напрежение е позитивно. Радвам се, че ще се изправим точно срещу Челси. Там играят няколко футболисти, с които съм работил. Не става дума само за Рамирес и Давид Луис, а и за Пауло Ферейра и Енрике Иларио", заяви Жезус.