Бившият френски национал Давид Жинола официално даде старт на кампанията си за президентските избори на ФИФА. 47-годишният бивш играч на ПСЖ, Нюкасъл, Тотнъм и Евертън пусна специален сайт „Тийм Жинола“ и направи видеообръщение. Той е подкрепен от букмейкърската кампания „Пади Пауър“.
 
Въпреки старта на кампанията още не е ясно дали Жинола ще може да се състезава срещу Сеп Блатер на изборите, които ще се проведат на 26 май по време на конгреса на ФИФА в Цюрих. До 29 януари французинът трябва да докаже, че в две от последните пет години е бил активно ангажиран с футболни проекти и има подкрепата на поне пет национални федерации.
 
„Знаем, че системата на ФИФА не работи. Кандидатирам се за президент, защото също като вас аз обичам футбола. Играта се нуждае от промяна, но аз не мога да направя тази промяна сам. Имам нужда от вашата помощ. Трябва заедно да променим футбола. Присъединете се към моя отбор. С присъединяването към „Тийм Жинола“ вие казвате „да“ на една ФИФА, основана на демокрация, прозрачност и равенство. Вие казвате „да“ на една ФИФА, която се грижи за едно единствено нещо – за футбола“, твърди Жинола във видеото.
 
Крайният срок за подаване на кандидатурите за президентските избори на ФИФА е 29 януари. Още трима души вече обявиха желанието си да се борят със Сеп Блатер - принцът на Йордания Али Бин ал Хюсеин, французинът Жером Шампан и бившият шеф на чилийския футбол Харълд Мейн-Николс. 78-годишният Блатер е начело на ФИФА от 1998 г. и сега ще опита да спечели пети мандат начело на световната футболна централа.