Английският гранд официално обяви привличането на френския национал Оливие Жиру, който през миналия сезон с екипа на шампиона Монпелие стана голмайстор на френската Лига 1 с 21 попадения. 25-годишният нападател премина медицински прегледи на “Емирейтс”, след което се споразумя за личните си условия по контракта и позира с фланелката на „артилеристите“. От клуба не пожелаха да разкрият подобробности по финансовите параметри на сделката с Монпелия, както и за продължителността на договора на играча.

“Радваме се, че си осигурихме услугите на Оливие Жиру. Той има много добра физика и играе изключително във въздуха. Той ще придаде друго измерение на нашата нападателна игра и ще даде още опции за следващия сезон”, сподели френският мениджър на “топчиите” Арсен Венгер.

„Щастлив съм да бъда тук в Арсенал и да съм част от един от великите отбори в английския футбол. От малък мечтаех да играя във Висшата лига. Бях привлечен от философията на футбола и „почерка“ на Арсен Венгер в този клуб. Винаги съм се възхищавал на Арсенал с тяхната страхотна история и репутация и сега се надявам да постигна велики неща тук. Ще дам най-доброто от себе си за всички фенове на Арсенал“, заяви пък самият Жиру.