Европейският шампион с Испания Жорди Алба обяви пред сайта на УЕФА, че българската легенда Христо Стоичков е бил негов идол. Левият бек, който смени този сезон екипа на Валенсия с този на Барселона, признава, че е бил възхитен от играта на Камата при “каталунците”.

"Бях възхитен от Христо, когато играеше за Барселона. Именно затова малко или много играех на неговата позиция. Наслаждавах се, гледайки го как играе, наслаждавах се на характера му. Следях всичко, което правеше и казваше. Имаше наистина прекрасни футболисти на Барса в моето детство, но на мен най-много ми харесваше Стоичков", призна Алба, който започва кариерата си като крило, но впоследствие го превръщат в краен бранител.

"Когато си тръгнах от Барса през 2005 година, винаги съм знаел, че отново ще се върна. Нуждаех се от игра. Сега съм футболист на Барса и станах европейски шампион", сподели още защитникът.

"Тито Виланова е много работлив треньор. Помага ми във всичко. Дава ми съвети и същевременно ми дава свобода на терена", каза Жорди Алба за наставника си в Барселона.