Новото попълнение на Барселона Жорди Алаба коментира преминаването си на “Камп Ноу“. Левият защитник е юноша на каталунците, но още на 18 години напуска и за последно игра няколко сезона във Валенсия.

“Това е голям отбор, в който аз съм прекарал доста години. Адаптацията ще бъде бърза. Предполагам, че тимът ще продължи да печели титли. Посвещавам моите голове на дядо ми, защото той бе великолепен човек. Надявам се да вкарам още много заедно с Барселона“, заяви 23-годишният играч, който спечели европейската титла с Испания. Това е първият трофей на Алба в кариерата му.

“Ще играя с най-добрия играч в света Лео Меси и това ме прави щастлив. Аз не съм човек, който трябва да казва кой трябва да бъде следващият носител на Златната топка, но според мен Меси е във фантастична форма“, продължи Алба.

Що се касае до друг играч на каталунците Ерик Абидал, който се възстановява от неприятна болест, защитникът обяви: „Той е много значим играч. Разказвали са ми невероятни неща за него, когато го видя ще, му пожелая много сили, защото заслужава най-доброто“.

„Преди години си тръгнах от тук с високо вдигната глава, имаше много различни обстоятелства, които наложиха това. Потърсих късмета си другаде, сега отново се връщам тук“, завърши Алба./БЛИЦ

Визитка
Име:
Жорди Алба Рамос
Роден на: 21 март 1989 година
Родно място: Хоспиталет, Барселона, Испания
Висок: 170 см
Пост: защитник/ляв полузащитник

Кариера по сезони:
1998-2005 - Юноша на Барселона
2005-07 Корнея
2007 – Валенсия

2007/08 – Валенсия В – 18 мача/ 5 гола
2008/12 – Валенсия – 73/5
2008/09 – Химнастик (под наем) – 35/4
2012 – Барселона

Европейски шампион с Испания за 2012 година.