Помощникът на Тито Виланова в Барселона Жорди Роура заяви след загубата от Реал (Мадрид) с 0:1 на „Сантяго Бернабеу”, че няма спад във формата на каталунците, въпреки че в последните две седмици те допуснаха три загуби, две от които от „белия балет”. Барса продължава да е убедително на върха в Примера дивисион с аванс от 13 пункта пред „кралския клуб”.

„Въпреки разочарованието от загубата можем да бъдем доволни от поведението на нашите играчи. След елиминирането ни за Купата на краля отборът реагира и имаше своите голови положения, за да спечели мача на „Сантяго Бернабеу”. Разбира се, ние дойдохме тук, за да увеличим нашия аванс пред Реал в класирането, но не успяхме”, коментира след сблъсъка Роура, който замества намиращия се на лечение в Ню Йорк Виланова.

„На мисля, че има спад във физическото състояние на отбора и в частност Меси няма проблеми с формата си. Бяхме опасни. Колкото до дузпата срещу Адриано Кореа (б.р. неотсъдена в 92-ата минута), аз не бих искал да коментирам представянето на съдията, но видеозаписите ясно показват каква е ситуацията", допълни асистентът.