Елитният Борусия Мьонхенгладбах се наложи с 3:1 като гост над водения от българския треньор Павел Дочев третодивизионен Ерзгебирге Ауе от Купата на Германия в мач от първия кръг и продължава към 1/16-финалната фаза на турнира.

Ауе изненадващо излезе напред в резултата още в осмата минута на срещата. Килиан Якб пусна превъзходно прехвърлящо подаване към Мика Клаусен, който нанесе брилянтен удар в долния десен ъгъл и отбеляза за 1:0.

В 14-ата минута Мьонхенгладбах бе близо до гол, след като Тим Клайндийнс засече с глава центриране от фланга, но топката премина точно над напречната врата.

Борусия все пак стигна до изравнително попадение в 35-аъта минута на срещата. Кевин Щьогер намери Франк Онора, който стреля, бе блокиран, но по акробатичен начин отправи добавка и прати топката в мрежата за 1:1.

Дълбоко в добавеното време на първата част „жребчетата“ имаха златна възможност за пълен обрат, след като получи дузпа за нарушение на Тим Хофман. С изпълнението се нагърби Юлиан Вайгъл, който стреля в десния ъгъл, но Мартин Менел спаси.

В 52-рата минута Борусия Мьонхенгладбах все пак стигна до втори гол, с който излезе напред в резултата. Аласан Плеа намери Лука Нетц, който стреля от границата на наказателното поле към горния ляв ъгъл и прати топката в мрежата – 1:2.

В 70-ата минута елитният тим отбеляза и трето попадение. Роко Райтц пуска хитро подаване към Аласан Плеа, той преодоля съперник на границата на наказателното поле и с удар в долния десен ъгъл оформия крайното 1:3.