Домакините от Катар ще играят срещу Еквадор с Жорди Кайседо от ЦСКА в мача на откриването на Мондиал 2022, който е е под № 22 в историята на световните първенства и ще се проведе от 21 ноември до 18 декември тази година. Другите два тима в група А са Сенегал и Нидерландия.

Има някои доста равностойни, но не и очакваната при всеки жребий "група на смъртта". Този в катарската столица Доха отреди в една група да са Испания и Германия, а компания ще им правят Япония и победителят от баража между Коста Рика и Нова Зеландия.

Рекордьорът по участия и триумфи на световни първенства Бразилия се падна в група със старите си познайници Швейцария и Сърбия, с които игра в групите на Мондиал 2018 в Русия. Компания ще им прави Камерун, с който "кариоките" играха на домашното световно през 2014 година.

Лионел Меси и Аржентина са в една група с Полша и Роберт Левандовски, а другите два тима са Саудитска Арабия и Мексико.

Winbet - най-голямото разнообразие от пазари! (18+)

Световният шампион Франция е в група с ОЕА/Австралия/Перу, Дания и Тунис, а Англия се падна с Иран, САЩ и последния участник от Европа измежду Уелс/Шотландия/Украйна.

Церемонията бе водена от актьора Идрис Елба и Решмин Чоудури, подпомагани от футболни легенди като Лотар Матеус, Кафу, Джей-Джей Окоча, Али Даеи, Бора Милутинович, Тим Кейхил и други. Началото бе дадено с песни и танци, както и с първото изпълнение на живо на официалната песен на Мондиал 2022 “Хая Хая”. Последва приветствено слово на президента на ФИФА Джани Инфантино, който обяви, че предстоящото световно първенство ще е най-доброто в историята. След него се изказа и емирът на Катар Тамим бин Хамад Ал Тани.

За разлика от предишните световни първенства програмата на мачовете от груповата фаза ще бъде обявена по-късно, а няма да бъде направена автоматично на база на изтеглените отбори. ФИФА обясни, че мачовете ще бъдат разпределени с оглед на интереса и телевизионната аудитория.

Това е първото световно първенство, което ще се проведе през зимата, а причината са климатичните условия в Катар.

Ето и как бяха разпределени тимовете по групи:

Група А
1. Катар
2. Еквадор
3. Сенегал
4. Нидерландия

Група B
1. Англия
2. Иран
3. САЩ
4. Уелс/Шотландия/Украйна

Група C
1. Аржентина
2. Саудитска Арабия
3. Мексико
4. Полша

Група D
1. Франция
2. ОЕА/Австралия/Перу
3. Дания
4. Тунис

Група Е
1. Испания
2. Коста Рика/Нова Зеландия
3. Германия
4. Япония

Група F
1. Белгия
2. Канада
3. Мароко
4. Хърватия

Група G
1. Бразилия
2. Сърбия
3. Швейцария
4. Камерун

Група H
1. Португалия
2. Гана
3. Уругвай
4. Южна Корея

Предстоят да се изиграят два междуконтинентални баража - победителят в зона Океания - Нова Зеландия ще срещне четвъртия в зона КОНКАКАФ -Коста Рика, като мачът ще се играе на 13 или 14 юни в Катар. На 7 юни ОАЕ и Австралия ще се изправят един срещу друг, за да определят съперника на петия в Южна Америка - Перу, като решаващата среща също ще бъде на 13 или 14 юни в Катар.

Последният неясен финалист е от зона Европа, където Уелс чака победителя от двубоя Шотландия - Украйна, който трябва да се състои след края на войната в Украйна.