Генералният мениджър на Борусия (Мьонхенгладбах) Макс Еберл разкри, че през зимата „жребците” ще направят трансферна бомба и ще подсилят редиците си с талантливия норвежки халф Мартин Йодегаард от Реал (Мадрид).

Германският участник в груповата фаза на Шампионската лига е опитал да привлече Йодегаард още това лято, но според правилника на ФИФА трансфер и подпис на контракт е възможен само, ако футболистът е пълнолетен. Това ще е възможно от декември, когато норвежецът ще навърши 18 години и ще може да премине в Борусия (Мьонхенгладбах), откъдето ще му предложат тригодишен контракт.

Още когато норвежецът бе на 15 години голяма част от европейските клубове искаха да го имат в редиците, а сред тях бе и Борусия (Мьонхенгладбах). Бащата н а Йодегаард и неговият агент обаче решиха той да продължи кариерата си в Реал (Мадрид), където и в момента получава по 2 милиона евро на година, но няма ключова роля в първия състав. Дори в норвежкия национален тим, където имаше записани срещи при мъжете, вече е пратен при младежите.

„При нас Йодегаард ще може да играе в Шампионската лига”, казва Макс Еберл пред „Билд”, вдъхвайки надежди на норвежеца, на който всички предвещаваха истинска кариера мечта след напускането на Стрьомсгодсет преди три години. Халфът обаче така и не успя да се наложи в първия тим на Реал (Мадрид).