Легендата на Реал (Мадрид) и на френския национален отбор Зинедин Зидан похвали Барселона за силното младо поколение. Бившият халф, който в момента е съветник на Жозе Моруиньо определи собствените играчи като основна причина за успехите големия съперник.

„Барселона има щастието да се радва на изключително младо поколение от седем или осем играчи от школата. Не може да видиш често такава ситуация. В същото време политиката на Реал винаги е била съсредоточена върху изграждането на млади футболисти. Винаги се говори за моя трансфер на стойност 75 милиона или за този на Кристиано Роналдо за 93 милиона, а не се дава гласност на онзи голям брой играчи, които се подвизават в Ла Лига, след като са започнали футболния си път в школата на Реал”, заяви световният и европейски шампион.

Барселона игра със седем титулярни футболисти от своята школа във финала на Шампионската лига с Манчестър Юнайтед (3:1). Виктор Валдес, Жерар Пике, Серхио Бускетс, Шави, Андрес Иниеста, Педро Родригес, Лионел Меси бяха в основата на успеха на каталунците.