Треньорът на Реал (Мадрид) Зинедин Зидан изравни клубния рекорд с 34 поредни срещи без допусната загуба във всички турнири. За последно Реал загуби при Зинедин Зидан с 0:2 от Волфсбург на 5 април 2016 година.

Рекордът досега се държеше само от холандеца Лео Беенхакер, постигнал това начело на „кралския” клуб от 2 октомври 1988 година до 9 април 1989 година. Тогава под ръководството на холандеца „белият балет” записва 25 победи и 9 равенства, каквито са показателите и при Зидан. Беенхакер обаче не е печелил най-престижния европейски клубен турнир с Реал.

Зидан можеше да има 26 победи начело на Реал, ако Марко Ройс не бе изравнил за Борусия (Дортмунд) в 88-ата минута за 2:2 в мача на „Сантяго Бернабеу”. Това равенство помогна на немския тим да спечели групата си в Шампионската лига и да бъде сред поставените отбор на жребия за 1/8-финалите, докато Реал ще е сред непоставените.

Зидан ще преследва и рекорда на Барселона и Луис Енрике от миналия сезон, когато каталунците записаха 39 поредни мача без поражение във всички надпревари.

Абсолютен рекордьор в Европа е на Ювентус под ръководството на Антонио Конте от 43 мача без загуба в периода от 2010 до 2011 година, а някогашното английско величие Нотингам Форест има постижение от 40 мача без загуба под ръководството на Брайън Клиф между 1977 и 1978 година.

РЕЗУЛТАТИ, ПРОГРАМА И КЛАСИРАНЕ В ШАМПИОНСКАТА ЛИГА 

ВСИЧКО ЗА ИСПАНСКАТА ПРИМЕРА ДИВИСИОН