Френската легенда на световния футбол Зинедин Зидан разкри защо е напуснал Реал (Мадрид) преди десет месеца и какви са основните причини да се завърне на „Сантяго Бернабеу“, където бе представен официално от президента на клуба Флорентино Перес.

„Това е един специален ден за всички. Аз съм много щастлив, това е най-важното. Отново съм вкъщи. Нямам много какво да кажа. Искам отново да работя и да изведе клуба там, където трябва да бъде. От утре започва моята работа. Радвам се много за това, че ще работя с този отбор“, започна Зидан на пресконференцията.

Winbet - на един клик разстояние! (18+)

„Тръгнах си тогава (б.р. май 2018 година), защото имах нужда от това в онзи момент. Сега реших да се завърна, това за мен е най-важното. Отново имам желание за треньорска работа. За мен е голяма отговорност. Всеки тук обича клуба много и аз съм един от тези. Играх футбол с този екип и спечелих доста. Аз съм обаче един от многото в този клуб. Ние загубихме първенството, купата на страната. Спечелихме Шампионската лига, окей… Знам къде се намирам. Има добри и лоши моменти. Никой не може да ми отнеме въодушевлението отново да мога да тренирам играчите. Искам отборът да върви добре“, добави 46-годишният френски специалист.

„Ние ще променим неща, това е сигурно за следващите години. Имаме време да говорим за това какво може да се направи. Пред нас за 11 мача в шампионата, в които трябва да се представим добре. Аз съм тук, защото президентът ми се обади. Когато това се случи, си помислих, че ще се завърна и съм тук. Не съм се колебал и за миг. Обичам клуба“, каза още Зизу.

„Това не е тема. Имаме пред нас 11 мача и след това ще гледаме напред. Кристиано принадлежи към историята на клуба, беше един от най-добрите тук. Не е моментът обаче да говорим за такива неща“, коментира Зидан за евентуално завръщане и на Роналдо.

ИСПАНИЯ, ПРИМЕРА ДИВИСИОН - СЕЗОН 2018/19