Новият треньор на Реал (Мадрид) Зинедин Зидан обеща да вложи сърце и душа в новата си работа, за да може всичкo в отбора да върви както трябва. Досега френската легенда бе начело на втория тим на „кралския” клуб, но наследява уволнения Рафаел Бенитес в първия отбор. 43-годишният специалист бе официално представен на същата пресконференция, на която бе обявено прекратяването на договора на Бенитес. Зидан бе придружаван от съпругата и двамата си синове.

„Това е важен ден за мен. В момента съм по-развълнуван, отколкото бях в деня, когато подписах с Реал (Мадрид) като футболист. Ще вложа сърце и душа в тази работа, така че всичко да върви добре. Имаме най-добрият отбор в света и най-добрите фенове в света. Искам да свърша най-добрата възможна работа за отбора. Утре започваме да работим”, изрази Зидан своята благодарност, че ще има възможност да води „кралския” клуб.

„Зидан е безспорно едно от най-големите имена в историята на футбола и Реал (Мадрид). Постигна огромни успехи с първия отбор "Галактико", а след това бе помощник-треньор при десетата купа на Европа, спечелена в Лисабон. Той знае повече от всеки какво е да си лидер в Реал. За теб (б.р. Зидан) думата невъзможно във футбола не съществува", заяви пък президентът Флорентино Перес за французина.