Една от легендите на френския футбол Зинедин Зидан ще спасява от фалит четвъртодивизионния аматьорски тим Родез (Авейрон) от родния град на съпругата му Вероник Фернандез - Лентиско.

Президентът на клуба от Авейрон Жан Франсоа лично е разговарял със Зидан, който е момента е директор в Реал (Мадрид), но често гостува на родителите на жена си.

"Имахме сериозни трудности с парите, тъй като се намираме в регион, който не е добре развит икономически. Всяка година малкото ни спонсори и общината решаваха да отделят все по-малко средства за клуба. С малък бюджет изпаднахме от трета в четвърта дивизия. Повечето футболисти имаха договори за по три години, бяхме длъжни да ги задържим и така изпаднахме в дългове. Сега се надявам на позитивна промяна. Сега, когато Зизу е инвеститор в клуба се надявам, че ще привлечем и нови спонсори", сподели босът на Родез Жан Франсоа.

"Идвам от труден квартал и никога не съм забравил корените си. Няма значение, че работя в най-големия клуб в света. Това не може да ме накара да се отдалеча от хората. Покрай семейството на съпругата ми често идвам тук и обичам този регион", заяви самият Зидан, който не разкри каква точно сума ще инвестира в клуба.

"Засега не е ясно, дали ще успея да си върна вложените средства, но това няма значение. Този клуб преди време е бил в Лига 2 и смятам, че в близките години пак може да се върне там", отсича Зидан.

Родез е от малкото градче Авейрон в югозападната част на Франция с население от 50 000 души. Клубът е основан през 1929 година и в момента се състезава в четвърта дивизия. От 1988 до 1993 година отборът се е състезавал в Лига 2.