Златан Ибрахимович не спира да бележи голове в Серия „А“, въпреки че преди два месеца навърши 40 години. Всички са свикнали да виждат нападателя на Милан като безчувствен робот, който не изпитва никакви емоции, дори когато вкарва головете си. Шведският национал обаче даде интересно интервю за „Кориере дела Сера“, в което говори за изключително тежкия момент със смъртта на брат му Сапко преди седем години.

Winbet - удвои тръпката от играта! (18+)

„Баща ми страдаше много заради войната в Югославия. Всеки ден получаваше новини за смъртта на някой негов познат. През цялото време помагаше на пристигнали в Швеция бежанци от войната. Винаги се е старал да ме държи встрани от тези проблеми. Когато сестра му почина в Швеция, той не ми позволи да отида на погребението. Когато брат ми Сапко почина от левкемия, баща ми не успя да ме спре. Брат ми ме очакваше, за да ме види за последен път. Почина в ръцете ми. Погребахме го според мюсюлманските обичаи. Баща ми не пророни нито една сълза. На следващия ден отиде сам на гробището и плака неутешимо от сутринта до вечерта“, разкри Златан.

„Аз лично не вярвам в Бог, а единствено на собствените си сили. Още от малък се научих да превръщам омразата в оръжие. Бях трудно, дори проблемно дете. Целият ми живот беше труден. Още при раждането ми акушерката ме е изпуснала от един метър. В училище бях различен от всички останали. Те бяха руси и със светли очи, а аз тъмен и с голям нос. Освен това говорех и се държах по различен начин от останалите. Родителите на моите съученици подписаха петиция за моето отстраняване от класа. Всички ме мразеха. Първоначално реагирах лошо и се самоизолирах. След това се научих как да ставам по-силен от причинената болка и омразата“, допълва голмайсторът.

„Аз съм швед, но съм със смесен произход. Майка ми е хърватка и католичка, а баща ми е босненец и мюсюлманин. Първите ми спомени от Югославия са много силни. Родителите ми ме заведоха там с кола, а след това с влак. Там беше съвсем различен свят. Комунизмът все още властваше в страната“, признава нападателят на Милан.