Шведският национал и звезда на Милан Златан Ибрахимович обяви, че сериозно мисли да сложи край на кариерата си след този сезон, за да може да отделя повече време за семейството си.

“Остарявам, но искам да играя поне още една година. Преживах много неща през последните години и искам съвсем скоро да се концентрирам върху живота му извън футбола”, заяви Ибрахимович пред “Sportbladet”.

“Чувствам се възрастен и имам вече 2 деца, които трябва да получат напълно моето внимание”, допълни 30-годишният нападател.

В последните 3 години шведът смени 3 клуба. След 3-годишен ангажимент с Интер Златан премина в Барселона. При каталунците обаче той не можа да се наложи и само след един сезон и 22 гола бе даден на Милан. С “росонерите” Ибрахимович спечели шампионската титла още в дебютния си сезон и впечатли с общо 15 гола в Серия “А”.

На голмайстора му предстоят два мача с националния отбор на Швеция срещу Финландия на 7 октомври (петък) и срещу Холандия на 11 октомври (вторник) от Група “Е” на квалификациите за Евро 2012 в Полша и Украйна. /БЛИЦ