Пари Сен Жермен се класира на финала за Купата на лигата във Франция. Столичани удариха Нант с 2:1 като гости в полуфинален сблъсък. В спор за трофея момчетата на треньора Лоран Блан ще срещнат победителя от двойката Лион – Троа.

В герой за ПСЖ за пореден път се превърна Златан Ибрахимович. Феноменалният швед вкара и двата гола за успеха на стадион “Ла Божоар”. Гостите наложиха тотално надмощие още с първия съдийски сигнал и диктуваха играта през целия мач. В 5-ата минута Ибра направи нещо изключително красиво.

Вратарят на домакините Реми Риу се опита да изчисти една върната от защитник топка. Тя попадна обаче точно на крака на Златан, който от въздуха с фамозно изпълнение буквално направи за смях стража. Звездата на ПСЖ прехвърли от над 25 метра излезлия напред вратар и оплете топката в мрежата – 0:1. Домакините все пак не се предадоха и противно на логиката успяха да изравнят. В 81-ата минута Оливие Ваинуа прониза Никола Душес за 1:1 след разбъркване. Шоуто накрая обаче принадлежеше отново на Ибрахимович. В 90-ата минута шведът засече перфектно центриране отдясно на Лукас и след плонж с глава, и между няколко защитници в жълто, се разписа за 1:2 и класира отбора си на финала.

Съперникът на Пари СЖ ще стане ясен в сряда вечер, когато се срещат Лион и Троа. Финалът е на 19 април на "Стад дьо Франс".

Димитър Бербатов по всяка вероятност ще дебютира за Монако именно срещу шампиона ПСЖ в голямото дерби от 24-ия кръг на френската Лига 1. Монегаските ще приемат парижани на 9 февруари (неделя) от 22:00 часа българско време.