Българският защитник Даниел Златков игра цял мач за Шахтьор (Солигорск) при домакинското равенство 0:0 с Неман в двубой от 15-ия кръг на първенството на Беларус. Така бившият бранител на Славия и Ботев (Пловдив) отново успя да се възползва по отличен начин от гласуването му доверие - нещо, което рядко се случва, тъй като треньорът Олег Кубарев неизменно гласува доверие на двама централни защитници, които са в Шахтьор вече няколко сезона. 

За Златков това бе едва трето участие в първенството на Беларус. При дебюта си той отбеляза гол за победата с 2:1 като гост на Ислоч, след което игра силно 90 минути и при успеха с 2:0 над Витебск. И срещу Неман Златков се представи стабилно в защита, като той и съотборниците му не позволиха да им бъде отбелязан гол. Логично след срещата българинът бе включен в идеалния отбор на кръга в Беларус, което се случва за трети път.

Вратарят Иван Караджов отново остана резерва, а след ремито Шахтьор продължава да е лидер в класирането с 36 точки, с три повече от БАТЕ Борисов.